Рачна машина за ласерско заварување со влакна

Автоматска машина за ласерско заварување со влакна за хардвер од нерѓосувачки челик (5)
  • Рачна-ласерска-машина за заварување
  • фотобанка (4)
  • задни слики од рачна машина за заварување со ласерски влакна
  • големина-рачна-ласерска-машина за заварување
  • Автоматска машина за ласерско заварување со влакна за хардвер од нерѓосувачки челик (5)

Краток опис:

Брза брзина на заварување
Ниска топлина
Силен ефект на заварување
Безбеден и ефикасен
Заштедете време, заштедете напор и пари


Параметри

Примерок на фотографии

Видео

Барања

Предностите на МОРН ЛАСЕРСКА машина за заварување со влакна

Проширливост и флексибилност

Различни рачни ласерски глави се достапни за различни потреби како што се надворешно заварување, внатрешно заварување, заварување под прав агол, заварување со тесна страна и заварување на големи точки итн.

Излезот на ласерска светлина во секунда со висока стапка на конверзија на електрооптичка е опционален.Не само што може да прави импулсно заварување, туку и континуирано заварување на високи фреквенции.

Ласерско заварување на големи тешки предмети, ласерско заварување на далечина

Капацитетот за заварување се проширува од мали делови до големи тешки предмети, што е поволно при заварување на работните парчиња со различна големина.Способноста за работа со ласерско заварување на далечина може да се прилагоди со опциите за повеќе должини на кабелот со влакна.Оптичкото влакно за пренос е опционално на барање 5/10/20 метри, до опсегот на слободно прилагодување.

 

Исклучително мазни и фино заварени шевови

Благодарение на камерата и системот за идентификација на местата на заварување на рачната машина за ласерско заварување, условите на недоволно заварување и испуштено заварување можат ефикасно да се избегнат и затоа, квалитетот на заварувањето е загарантиран.

 

Брз промет и висок ROI

Различни рачни ласерски глави се достапни за различни потреби како што се надворешно заварување, внатрешно заварување, заварување под прав агол, заварување со тесна страна и заварување на големи точки итн. Заедно со обработката со поголема брзина и пониска цена, високото време на работа и достапноста на системот за ласерско заварување овозможено со ознаката на влакна со нула одржување за најниска цена по дел за заварување и најбрзо враќање на инвестицијата.

Лесен за ракување

Сите параметри за заварување се тестирани и меморирани во оперативниот софтвер.Корисникот треба само да ги повика релевантните параметри според материјалите и дебелината на заварувањето, а потоа директно да ја изврши работата за заварување.

Потребни се само 2-4 часа обука, дури и свеж корисник може директно да ракува со машината за ласерско заварување.Веќе не е неопходно да се ангажираат професионални заварувачи, кои во голема мера ги заштедуваат трошоците за работна сила.

Детален кориснички прирачник

МОРН ЛАСЕР ќе обезбеди професионални и детални прирачници за работа.Прирачникот ги содржи различните компоненти на машината, начинот на работа, мерките на претпазливост и предлогот за одржување.

 

Способност за ласерско заварување

способност за ласерско заварување

Шест начини на рачна машина за ласерско заварување со влакна

шест начини на машина за ласерско заварување

Шест режими, бројни апликации.

Режим на место:

Режимот на место го емитува зракот со висока енергија.Посебно е погоден за заварување со бод.

 

Линиски режим:

Линискиот режим може да има одредена пенетрација на дебела плоча, ширината на заварената линија е прилагодлива.Посебно е корисен при заварување со задник, заварување со надворешен агол и заварување со жица.

 

Режим на круг:

Дијаметарот на заварениот круг е прилагодлив со еднакво распределена густина на енергија.Има очигледна предност при заварувањето на тенка плоча со висока фреквенција. Особено добро за заварување во агол од 90°.

 

Режим Double-O:

Режимот Double-O е како подобрената верзија на режимот за круг. Дијаметарот се прилагодува.Шупливиот дел од светлосната точка е намален и може да има повеќе добро распоредено оптичко зрачење на плочата.Погоден е за разни видови аголни заварувања.

 

Режим на триаголник:

Ширината на заварениот триаголник е прилагодлива.Фреквенцијата може да се намали додека се врши заварување со жица.Светлосното место за заварување покажува јасна шема на рибни лушпи што може да ви донесе добар ефект на заварување.Погоден е за сите начини на заварување.

 

Режим со 8 профили:

Режимот со 8 профили е како режим на подобрен триаголник.Посебно е корисен при внатрешно/надворешно аголно заварување.Има добар ефект при заварување на дебела плоча.

Студија на случај #1

Апликативно-ласерско заварување на сточарската индустрија наНерѓосувачки челик со дебелина од 1-3 ммкорито за храна.

Изберете да користитеМашина за ласерско заварување со влакна од 1500 W.Брза брзина на заварување, силен ефект на заварување.Ова не само што ја подобрува ефикасноста на заварувањето, туку и ги заштедува трошоците за работна сила.

Студија на случај #2

Апликација за кујнска индустрија- ласерско заварување наДебелина од нерѓосувачки челик 3-4 ммтенџериња и тави.

НаРачна машина за ласерско заварување со моќност од 2000Wза кујнски прибор заштедува околу 80%~90% електрична енергија.Во споредба со лачното заварување, трошоците за обработка може да се намалат за околу 30%.

Количината на деформација по заварувањето е многу мала, а може да се добие многу убава површина за заварување, а има мала последователна обработка на заварувањето.

алуминиум-рачна-фибер-ласерска-машина за заварување бања-рачна-фибер-ласерска-машина за заварување Кутии-рачна-фибер-ласерска-машина за заварување кабинет-рачна-фибер-ласерска-машина за заварување јаглерод-челик-ласер-заварувач нерѓосувачки челик-ласерски заварувач

WhatsApp онлајн разговор!
WhatsApp онлајн разговор!